Kim & EliseTimmarna rusar iväg på Fotograf Maria Wingfors kontor. Jag har inte riktigt kommit in i det här med att jobba hemifrån. Jag försöker att fokusera, men just nu är jag överallt! Och det där tråkiga, som att skriva och skicka fakturor hamnar på något sätt längst ner i prioriteringshögen. Men jag kommer nog underfund med hur jag ska lägga upp dagarna på bästa sätt. Det får ta sin tid helt enkelt.
Lägger upp en bild på söta systrarna Kim & Elise, som var tärnor på Linda & Henkes bröllop.

Tacksamhet....

Sitter på mitt kontor. Mitt alldeles egna kontor, som jag tillsammans med en vän byggt upp från grunden. Jag har gått ner kraftigt i tid på särskolan för att kunna ägna mig helhjärtat åt att fotografera. Att ta beslutet var inte särskilt svårt då jag haft ett tufft år och lärt mig vad som är viktigast i livet. Under 2011 har jag inte kunnat ta lika många uppdrag. Det har varit en sorg att tacka nej till så många jobb, men samtidigt en lycka att ni inte har glömt mig ;o)
Jag känner mig så lyckligt lottad och tacksam att jag får ägna mig åt det jag älskar. Att sitta på jobbet och känna att jag aldrig vill att arbetsdagen ska ta slut. Det är lycka! Men resan hit har inte varit lätt.

Nu känner jag mig stark och "taggad" inför framtiden och jag ska bara ta uppdrag jag brinner för.
De kunder som anlitar mig ska få det bästa av Maria :o).

Jag vill också passa på att tacka alla fina själar som har stöttat och skickat fina kommentarer via e-post, sms, facebook, och bloggen. Det värmer. Jag hoppas ni förstår hur mycket det betyder.
Och tack alla 219 som gillar "Fotograf Maria Wingfors"

Min höst kommer vara fylld med fotouppdrag, kurser i "Kreativt Foto" och planering inför kommande fotoutställning. Jag har har också funderingar hur jag som fotograf kan ge tillbaka, men mer om det framöver.

Här kommer en några bilder från sommarens uppdrag.


Nya bilder...

Nya bilder upplagda från Linda och Henriks bröllopMorgongåva

Här är en av bilderna som jag tog på Linda några veckor innan bröllopet. Resultatet blev en underbar fotobok, som Linda gav till Henke dagen efter deras bröllop. Resten av bilderna får Han behålla för sig själv :o)


Fotokurs för tjejer mellan 12 och 17 år

Förra året fick jag en förfrågan från Kullens Fritidsgård om jag ville hålla i en fotokurs. Min första tanke var att jag var bättre på att fota än att lära ut, men jag ville ändå anta utmaningen för att se vad jag gick för. Jag började planera kursen och som vanligt när jag startar nya projekt, gick jag in för det till 100%.


Eftersom jag jobbat i flera år i skolan och planerat lektioner tidigare, var det inte så svårt att sätta ihop ett kursmaterial. Frågan var snarare hur jag skulle överföra mina kunskaper på ett roligt och inspirerande sätt. För det var viktigt för mig att vi skulle ha kul på kursen.


Vid första kurstillfället var jag ganska nervös, men så fort jag träffade de fantastiska tjejerna släppte nervositeten. Allt flöt på och kursen gick över förväntan. Jag var så imponerad av deras vilja att lära, och över hur snabbt de utvecklade sina nya kunskaper.  


Mina första deltagare anmälde sig till ”UKM-festivalen” (Ung Kultur Möts), och gick vidare till final med sina bilder de tagit på min fotokurs. Jag var otroligt stolt över tjejerna!


Till hösten startar jag en ny fotokurs för tjejer mellan 12 och 17 år. Målsättningen är att inspirera och att lära ut konsten att använda kameran på ett mer kreativt sätt. För att fånga bättre och mer levande bilder.

Du behöver en systemkamera, men absolut inga förkunskaper!


Sitter och snickar ihop kursplanen, och det kommer bli ett kurstillfälle. 2 eller 3 timmar. Vi kommer vara en grupp på högst 6 personer.

Om du är intresserad av kursen, eller har några frågor, maila gärna mig på fotograf@mariawingfors.com

För er som är över 17, eller under. Misströsta inte, kurser för er kommer! Plus en överraskning på min facebook-sida


Bilder från förra årets kurs. Så härliga tjejer!
Linda & HenrikIgår gifte sig min fina vän Linda. Vi har känt varandra i 28 år, och hon betyder oerhört mycket för mig. Alltid så klok, omtänksam och aldrig dömande. Ja, det finns massa fina adjektiv att rada upp. För Linda berättar jag allt, och hon är alltid lika stöttande. Du vet hur mycket jag tycker om dig, men jag kan aldrig säga det för många gånger.

Bröllopet var fantastiskt, med många skratt och tårar. Att jag skulle få äran att fota, hade vi bestämt redan för 10 år sedan.

Älskar dig min fina Linda och önskar dig och Henke all lycka!

RSS 2.0