Tjohooo!


Elliott


Inretuscherad textur av Fredrik Holm från Moderskeppet.se/textur"

Texturen kan du ladda ner gratis från Moderskeppet. 

FotokursIkväll är det dags för kursstart.
Under fem tillfällen kommer jag att undervisa ungdomar i digital fotografering. Målsättningen är att inspirera eleverna, och lära dem konsten att använda kameran på ett mer kreativt sätt. Fjärde kurstillfället ska de sättas på prov och fotografera cirkusexpressen, som kommer till Kullens skola under sportlovet. Kursen kommer att avslutas med att eleverna får göra ett gemensamt bildspel.

"The Wire"Nej, jag har inte blivit besatt av "The Wire" :o)

Trevlig helg!Delar med mig en Spotifylista som svänger!


Tindersticks - Dying SlowlyBiljetter och barnvakt är klart. Den 9 mars ser vi Tindersticks på Trädgår´n. Äntligen.

1 vecka kvar


BloggdesignMin kompis Linda har fått en ny bloggdesign av mig. Var lite ringrostig i början, men fick ihop det till slut.

Idag ska jag till skattekontoret och få behövlig handledning. Jag har försökt at läsa mig till en del, men det är så otroligt mycket. Sen är det viktigt att inte tro att man ska klara av allt själv. Ensam är inte stark, som de säger på nyföretgarcentrum. Och det stämmer verkligen.


Pavement - HereEtt av banden som ska spela på Way Out West i sommar.

ElliottJag och Elliott är ensamma. Elias har sovit hos mormor. Igår kväll kom detta sms:

Pusslat, läst och ätit havregrynsgröt. Lugn nattning med ordentlig tandborstning. Han har somnat, trodde jag. Reser sig och säger: "Jag har mycke jobb på natten." Nu sitter han och ritar och är nöjd och glad. Jag ligger bredvid och läser. / Kram Mormor

Han är skön min Elias :o) Nu ska jag inte blogga mer, utan ägna dagen åt att mysa med Elliott.

Elliott


Maja, Ida och SpotifyIdag bjuder jag på en bild på syskonen Maja och Ida och en mördande bra spotifylista. med bla Fleet Foxes, Lambchop, Bon Iver, Ben Nichols, Cat Stevens, Elliott Smiths, Tom Waits, Eels, Scott Walker, The White Stripes, Band Of Horses, Pixies, Primal Scream, Regina Spektor, Badly Drawn Boy, Malcolm Middleton, Noaha And The Whale, Los Campesinos!, The Cult, Ben Folds, Jesus And Mary Chain, Townes Van, Zandt, Modest Mouse, Fink, Dan Auerbach, Tv On The Radio, Kings On Leon m.m

 

Kampen fortsätter


Loretta Lynn & Jack White "Portland, Oregon"Jack White och Loretta Lynn är helt underbara tillsammans!

CrimsonJag får ofta frågan var jag beställer mina bilder. Svaret: www.crimson.se

Jag har beställt papperskopior från massa olika ställen och skillnaden i kvalitet är jättestor. När du skickar efter en papperskopia, vill du naturligtvis få tillbaka samma bild som du kanske suttit länge och arbetat med - inte en som "bara" liknar originalet. Och det får du när du beställer från Crimson. Sedan är de billiga. Bilden på Elliott och Anders har måtten 50x70 och kostar 110 kr. Med en ram från Ikea (70x100) för 259 kr landar slutsumman på 369 kr. Överkomlig konst, minst sagt.

Att bilderna blir mörka när du framkallar, däremot, beror oftast inte på leverantören, utan på att du inte har kalibrerat skärmen. Att kalibrera skärmen är ett måste för en fotograf. Här kan du köpa skärmkalibrering.

Tveka inte att maila mig på fotograf@mariawingfors.com, om du har frågor.

IdaJag lider i kylan och längtar efter att få komma ut och fota. I väntan på det fina vädret sitter jag och redigerar bilder på Ida och Maja som jag tog i höstas.

Pulkåkning

 Idag stannar vi inne. Vi har fått några dagar i pulkbacken och är nöjda med det. Nu längtar jag efter våren och framför allt efter att få komma ut och fotografera utan att frysa.


Porträttspecial

Jag tog tusentals bilder 2009. Att välja en favorit är oerhört svårt, men här är några. En liten sammanfattning av förra årets porträttsessioner.

Det vore intressant att höra din åsikt. Vilken av dessa bilder är din favorit?
Nyårsafton


RSS 2.0